Bergvärme – klimatsmart uppvärmning

Bergvärme ger stabil och billig värme året runt

Genom att installera bergvärme kan du spara upp till 80 procent av kostnaden för uppvärmning. Bergvärme är en effektiv lösning som fungerar året runt och kan tillgodose behovet av värme och varmvatten även i stora fastigheter. Med bergvärme får du en pålitlig och hållbar uppvärmningsmetod som bidrar till kostnadsbesparingar och en mer energieffektiv framtid.

Välkommen att kontakta oss för att installera bergvärme – vi erbjuder ett brett utbud bergvärmepumpar från världsledande leverantörer. Hos oss hittar du en kvalitetsprodukt som passar just dig.

Bergvärme – driftsäkert och miljövänligt

Bergvärme är en högpresterande och miljövänlig uppvärmningsmetod som även kan användas för kylning under sommarmånaderna. Värmen utvinns från berggrunden, som har värmts upp av solen under miljontals år. Med tanke på att en stor del av Sveriges markområden består av urberg, har Sverige länge varit en pionjär inom bergvärmetekniken.

Fyra fördelar med bergvärme

  • Kostnadseffektivt. Bergvärme möjliggör ett energieffektivt hus med långsiktiga besparingar. Genom att använda ett energisystem som är mer effektivt än andra alternativ, sparar du pengar jämfört med andra lösningar.
  • Miljövänligt. Genom att utnyttja förnybara energikällor som bergvärme minskar du din miljöpåverkan.
  • Hållbarhet. Bergvärmepumpar är hållbara och kräver minimalt underhåll för att fungera optimalt under en lång tid.
  • Effektiv lösning. Bergvärmesystem är mycket effektiva och kan ge hög energieffektivitet utan att medföra stora kostnader.

Bergvärme – vem passar det bäst för?

Bergvärme fungerar utmärkt i de flesta typer av fastigheter. Men generellt kan man säga att denna typ av bergvärme passar i hus med medelstort till stort uppvärmningsbehov. Några fördelar med bergvärme är att den inte kräver en stor tomt och att effekten är hög under hela året. Till skillnad från utomhusluften håller berget en jämn temperatur under hela året, vilket är en fördel när det handlar om energibesparing jämfört med andra uppvärmningsmetoder. ​

Öka husets värde med bergvärmepump

Bergvärme kostar en slant i installation, men det är viktigt att tänka på att det på sikt ökar värdet på ett hus. Faktum är att en investering i bergvärme kan betala sig själv bara genom husets värdeökning. Inte minst med tanke på dagens höga elpriser kan värdeökningen bli riktigt stor.

Spara pengar på uppvärmningen

Med bergvärme kan du spara upp till 80 procent av uppvärmningskostnaden på ett år jämfört med traditionell direktverkande el. Exakt hur stor denna besparing blir beror på olika faktorer, exempelvis vilken uppvärmningslösning du har idag, hur stort värmebehovet är, elpriset och vilken verkningsgrad värmepumpen har.

värmepumpar bergvärme Stockholm

Så installerar vi din bergvärme

En bergvärmeinstallation tar mellan 2 och 4 dagar att genomföra, fördelat på 1-2 dagar för anläggning av energibrunn och 1-2 dagar för att installera pumpen. Energibrunnen är det borrhål ur vilket värmen ska hämtas. Genom en så kallad kollektorslang med brinevätska leds värmen till värmepumpen som har installerats inne i huset. Ur vätskan utvinner värmepumpen värmen som används för uppvärmning av ditt hus och varmvattnet.

Tänk på att du behöver en bra plats där du kan placera värmepumpen. Utseendet påminner ofta om ett kylskåp och många väljer att placera den i tvättstugan, källaren eller förråd.

Låt oss installera bergvärme i ditt hus – en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsmetod.

Spara på värmen och skona miljön med bergvärme