Installera luft-vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepump – modern miljövänlig uppvärmning

Uppgradera till miljövänlig värme med en luft-vattenvärmepump! Värm ditt hus och varmvatten med hjälp av uteluften – ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att skapa en bra inomhusmiljö.

Luft-vattenvärmepumpen har på senare år blivit ett populärt uppvärmningsalternativ i svenska hem. Tekniska framsteg har gjort att den är lönsam att investera och man kan göra väldigt stora besparingar under en längre tid. Dessutom är det en miljövänlig uppvärmningsmetod som är enkel att installera.

Ärr du intresserad av att installera luft-vattenvärme? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa luft-vattenvärmepumpen just för dig.

Luft-vattenvärmepump – några fördelar

  • Med vår lösning kan du spara upp till 70 procent av dina uppvärmningskostnader.
  • Det är ett kostnadseffektivt alternativ till markvärmepumpar.
  • Du minskar din energiförbrukning och får en snabb återbetalningstid.
  • Uppnå tappvarmvatten och jämn värmefördelning genom vattenburen värme.
  • Slipp borrningar och återställning av marken.
  • Installationen av luft-vattenvärmepumpen är snabb och enkel.
  • Vår lösning är miljövänlig och ger skonsam energiförbrukning.

Installera luft/vattenvärmepump – var fungerar den bäst?

Det är en stor fördel om du redan har ett vattenburet värmesystem installerat i ditt hus. Om så inte är fallet kommer du att behöva installera det först. Det kommer givetvis med en extra kostnad.

Medan andra värmepumpar​ lämpar sig väl för hus med stort uppvärmningsbehov passar luft-vattenvärme det lilla eller medelstora huset.

Husets placering är viktig

Det är dessutom viktigt att tänka på var huset är beläget. Moderna luft-vattenvärmepumpar fungerar ofta ända ner till -25 grader, men uteluftens temperatur spelar ändå en stor roll för hur effektiva och lönsamma pumparna blir. Som bäst fungerar en luft-vattenvärmepump i temperaturer ner till nollstrecket.

värmepumpar Stockholm

Om din tomt varken inte lämpar sig för berg, jord- eller sjövärme kan luft-vatten vara ett mycket bra alternativ. Även om du ogärna gräver och borrar på din tomt eller inte orkar vänta på tillstånd från kommunen är luft-vatten ett riktigt bra alternativ.

Värmepump luft-vatten – spara energi

Det går att spara väsentliga summor på uppvärmningen med en luft-vattenvärmepump, det kan i gynnsamma förutsättningar handla om en så stor besparing som 70-80 procent. Men hur mycket pengar du kan spara på installation av en luft-vattenvärmepump beror på ett antal olika faktorer. Först och främst vilket system för uppvärmning du redan har, hur stor förbrukning du har och var i landet du är bosatt. Den normala besparingen för en vanlig svensk villa ligger på mellan 60-70 procent av förbrukningen.

Spara energi med luft-vattenvärmepump